4

1 måneds dukanretter i billeder

Hej til alle jer seje “tabere”!

Min kæreste og jeg, har været på dukankuren i en måned nu. Her kommer nogle billeder jeg har taget, af noget af det mad jeg har lavet. Jeg har selvfølgelig også bagt, men det bagværk jeg kan fremtrylle, synes åbenbart det er grimt, så det vil ikke fotograferes. Fjollet.

08012013780

Vores allerførste indkøb til kuren. Vi var i Føtex og Kvickly. Der var lang vej hjem med de poser, og så på gå-ben.

04022013812

En dag det skulle gå lidt hurtigt – “durüm” brød, kyllingekebab og hjemmelavet dressing. Vi har også haft lavet det med hakket oksekød med en tacoblanding i, og lidt grøntsager.

05022013819

Frikadeller, lavet som jeg altid har gjort, bare med havreklid i stedet for rasp (eller mel eller havregryn). Og den bedste brune sovs! Det var simpelthen så lækkert med en ordentlig sovs. Jeg brugte bl.a. Milda madlavningsfløde (lav fedt%) og solbærsaft (fun one). Opskriften ligger i filer, i facebookgruppen.

08022013826

Grøn te er en lifesaver når man er lækkersulten.

08022013831

Endelig fandt jeg en ost på 6%. Og så er den oven i købet mellemlagret – dét kan man bruge til noget! (Bilka)

08022013829

Første forsøg med Meatza! Her er bunden, før den kom i ovnen.

08022013832

Jeg valgte at lave en hurtig tomatsovs, med flåede tomater og lidt hvidløg. Fyldet til Meatzaen til højre.

08022013833

08022013834

Den… smagte…. HIMMELSK! Og syndigt! Dagen efter var den også riiigtig mums.

10022013835

Fyldte peberfrugter (kyllingefars), med Linessas “bacon” omkring, før de kom i ovnen.

10022013838

Selvom A normalt ikke er til funky mad som dette – “DET LIGNER JO HELSEKOST, KVINDE!” – var han helt pjattet med det (jeg ligeså), og ville både have tzatziki og en fyldt peberfrugt med på arbejde. Tzatziki smager dejligt til dette, synes jeg.

12012013782

Nogle pøller jeg fandt i Lidl, som jeg blev i tvivl om, om jeg måtte spise. Jeg fik bare aldrig lagt billedet ud – men det har jeg nu. Er der nogen der ved det?

12012013783

Mit første forsøg på kødchips, med noget dyrt kylling og kalkunpålæg fra pålækker. Det var godt nok lækkert! De smagte lidt af bacon. De fik åbenbart for længe i ovnen, derfor blev nogle af dem sorte. Jeg tror ikke, man kan regne med et generelt antal minutter, mht. kødchips. Så jeg sidder og holder øje med dem, mens de er i ovnen, når jeg laver nogle.

12012013784

Første forsøg på kyllingedeller. Lækkert til madpakken med noget dip til, i angrebsfasen.

12012013785

Kyllingedeller, dip og laksehapsere (krydret hytteost i den ene, og krydret friskost i den anden)

13012013787

Første weekend-morgenmad på dukan. Blødkogt æg, scrambled eggs, yoghurt (vanilje 0,1), Linessa “bacon” og kødchips. Og så en kop te, og et glas mælk. Det var dælme hyggeligt, med sådan en mandehørmerbrunch.
Min “vegetariske” søster rynkede noget på næsen, og gav mig kommentaren:
“Jamen jeg er ikke misundelig!” – da hun så billedet.. Hæhæ, vorherre bevares..

14012013789

Lakseroulade med æggestand og krydret friskost 🙂 . På denne måde kan jeg godt få røget laks i A. Normalt er han ikke til det. Jeg har dog fundet ud af, at jeg hellere vil have laksen for mig selv, når vi endelig køber det…..

22012013798

Kylling i tomat! A’s yndlingsret! Kan ikke huske hvad det var for noget brød, jeg lavede til.

30012013802

Endnu et billede af nogle laksehapsere. Det er uden sammenligning – DET BEDSTE, når jeg er lækkersulten. Laks er røvdyrt når man er fattig, men en gang imellem må man jo godt lidt…

—-

Nu kan vi se frem til omkring en halvanden måned mere, med denne kost – og så starter fase 3. Vi er ved godt mod, personligt er jeg lige ved at breake igennem til 50’erne, men vægten bliver ved med at drille mig. Jeg glæder mig dog til dagen kommer.

Alle opskrifter er fundet på denne side (dinslankekur.dk), og facebooksiden tilhørende. Bortset fra de fyldte peberfrugter – der googlede jeg.

OG NU, er der sgu vinterferie til studinen.

– Randay

Forresten!
A var sulten og home alone en dag, hvor han – helt umotiveret – fandt en godkendt opskrift på dukanpandekager! (æg, mælk og maizena). HELT UMOTIVERET! Han lavede så nogle til mig, da jeg kom hjem senere på dagen. De duftede som rigtige pandekager, og smagte stortset også sådan. Det var rigtig lækkert – for jeg ELSKER pandekager. Jeg spiste dem med noget skyr med sød og vaniljeessens i. Så dryssede jeg noget lakridspulver over dem. Mmmmmmmmmmmmmmums, dét kan anbefales til de lækkersultne.

Randay

4 Comments

  1. Det ser jo godt ud det hele,og så siger man det er kedeligt at være på kur,det må være nogen som ikke har prøvet DUKAN…..

  2. Kan jeg eventuelt få opskrifter på noget af det lækre mad du har lavet? Min fantasi rækker ikke til ret meget 🙂

    • Jeg skriver hvad navnet på opskrifterne er, så de burde være til at finde på dinslankekur.dk, eller i facebookgruppen. Så der kan du kigge efter dem 🙂 . Hvis du mere konkret kan fortælle mig hvilken opskrift du vil have, skal jeg nok fortælle dig, hvor du kan finde den. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *