6

19. dagen

Hej igen dukanere!

Min kæreste og jeg er nu nået til 19. dag i Dukan kuren. Han har tabt knap 5 kg, hvor jeg har tabt 4. Det går langsomt fremad – men vi skal jo også kun tabe omkring 10 kg hver. Jeg er dog glad for de 4 kg der er røget, for jeg synes godt jeg kan se det på mig selv! A er også blevet meget mere slank i ansigtet, og er gået 2 “bæltehuller” ind 🙂 Så han er glad!

Vi syndede dog første gang her i weekenden… I fredags lavede dukan croissanter med 13% toastost fra Linessa. Karma indhentede mig dog – for jeg fik ret meget kvalme af, at det smagte så “fedt”. Dagen efter, var vi til fødselsdag. Der syndede jeg med et halvt glas hvidvin (under tvang fra fødselsdagsbarnet, vel at mærke!!), 2 lakridsbolcher og 2 M&Ms, og noget liiiidt for olieret kyllingekebab (Det var ikke mig der stod for maden).
A syndede fredag, med en druktur, og lørdag til fødselsdagen med 2 kopper varm kakao, en bolle, et lille stykke lagkage, og 2-3 stykker hjemmelavet pizza med massere af ost. Det resulterede i, at jeg fandt ham siddende inde i mørket på et af værelserne med en meget mut grimasse på ansigtet, klagende over han havde ondt i maven. Karma is a bitch!
Så er det også prøvet at synde – og jeg gør det i hvert fald ikke igen!

Siden mit sidste blogindlæg, har jeg eksperimentet en del med forskellig mad.
Jeg har bl.a. lavet kylling i tomat (husets nye hofret), kyllingebryst med fyld (friskost) og røget skinke omkring, <3 laksehapsere med forskelligt fyld i <3, lakse "roulade" med æggestand, kyllingedeller og krebinetter, frikadeller af oksekød, durum med både oksekød med taco krydderi og kyllingekebab (mmmmh..), dukanbrød, dukanboller, bøf med spejlæg, bløde løg og brun sovs (A var næsten grædefærdig) og nogle andre ting.

Og så er der jo min bedste fjende – lagkagehapserne! Som jeg laver så tit jeg kan – MEN SOM IKKE HÆVER UANSET HVAD JEG GØR! De smager dog stadig ekstremt godt og syndfuldt, men det er lidt et antiklimax når man tager sådan nogle flade lagkagebunde ud af ovnen – når man ser hvor pæne folk laver dem på facebook.
Jeg pisker hviden i min køkkenmaskine til den er så stiv som muligt, så vender jeg skummetmælkspulveret og maizenaen i, hvorefter jeg vender æggeblommemassen i, og så ned i mine silionemuffinforme (8 stk). Så får de 220g i ovnen – uden varmluft. Og hæver da også noget så fint i løbet af de første 5 minutter, indtil de pludselig falder igen.. WHY OH WHY!

Anyways.. Jeg nyder at være på dukankuren – og føler virkelig jeg gør noget godt for mig selv. Jeg er også blevet gladere og mere energisk – og glæder mig så meget til slutningen af marts, hvor jeg burde have nået mit mål! Det eneste "men" er, at det er rimelig dyrt i kød, og så mangler jeg også meget en bil en gang i mellem, til større indkøb. Vores Lidl – vi kan gå ned til – har ikke hverken fedtfattig fromage frais, skyr eller lign, eller hytteost. Så tit må vi nøjes med Cheasy's tynde neutral yoghurt som erstatning for fromage fraisen. Men det bliver nok bedre med tiden! Vi skal jo også lige vende os til at et helt måltid ikke bare kan klares vha. en tur i Lidl mere.

Glædelig mandag! 😉

Randay

6 Comments

  1. Uhm .. nogen får Dukan til at lyde let og som “en leg”, tak for det. Man bliver helt inspireret.

  2. Flot vægttab til jer,og mange dejlige retter du får lavet.
    Ja så kan man lære det hvis man spiser for fedt 😉 jeg har da også gennem tiden spist ved siden af,mere hellig er man vel ikke.Men det bedste er jo at holde sig på måtten.

    • Tak skal du have. Jeg synes også det er spændende at eksperimentere med maden 🙂 . Ja, det ville jo helt klart være det bedste, at holde sig 100% til “reglerne”. 🙂

  3. Super flot, tillykke til jer begge 🙂
    Ja så kan man lære det hehe 😉
    Sikke en masse lækker mad i får lavet 🙂
    Ja en er nu ikke så svær den her kun, jeg fik godt nok lige sat det lidt på prøve efter jeg er kommet i fase 3 men skal nok lære det 🙂

    Forsat god kur til jer 🙂

    Rita

    • Tak skal du have 😀 .
      Hvordan har fase 3 da været for dig? Sådan, på godt og ondt?

      Du må selv have en forsat god kur, tak 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *