4

4 år efter jeg startede på Dukan Kuren

2014-kentNu er det jo lidt over 4 år siden, at jeg startede på Dukan Kuren. Jeg vejede lige omkring 1/10 ton og havde i løbet af det seneste år, hørt lidt forskellige kommentarer omkring min vægt. Kommentarer som jeg ikke var helt tilpas med og vidste også godt, at vægten ikke var helt god.

Det blev starten på et vægttab på 20 kg., dukanslankekur.dk, dinslankekur.dk, slankebutikken.com, blogs.dukanslankekur.dk, kontakt med en masse nye mennesker, nye udfordringer m.m. Ude og hjemme har skrevet meget om kuren og har også kontaktet os flere gange, for at skrive om nogle af de successhistorier der har været på vores side. Kuren har været omtalt i tv og været en del af et program på tv2, hvor jeg var en slags konsulent for programmet. Selvom det ikke kørte helt som var aftalt med dem.

Den succes kuren har haft, betyder også at vi nu har over 25.000 medlemmer og har haft over 12 mio. sidevisninger.

Vægttab

Jeg startede med at tabe lidt over 20 kg. på omkring 100 dage. Fra 1/10 ton til omkring 78 kg. Jeg stabiliserede mig dog senere på omkring 81 kg.

Da jeg først tabte mig og omlagde min kost, betød det farvel til ondt i brystet og sure opstød og også farvel til en stor del af min garderobe. Men det var også starten til en ny livsstil med mere motion og sundere madvaner. Tidligere var der en del kulhydrater i form af brød, pasta, pizza, ris osv. til frokost og aftensmad og nu er det erstattet af grøntsager, frugt og kød. Køddelen har en overvægt at fisk og fjerkræ og ikke så meget okse- og svinekød. Jeg spiser stadig noget brød til morgenmad og når vi spiser ude, spiser jeg det der bliver serveret eller hvis det er en restaurant, vælger jeg ikke efter det der ser sundest ud, men det der ser bedst ud.

Min vægt har på et tidspunkt været oppe omkring 85 kg. men den ligger normalt ret stabilt omkring 81-82 kg. Jeg har overvejet, at smide et par kilo før jeg skal løbe halvmaraton til marts. Så jeg kan komme ned på omkring 78 kg. hvilket jeg vil tro er en god løbevægt 🙂

Motion

Jeg dyrker MEGET mere motion end da jeg startede på Dukan. Motionen var faktisk en af de ting, jeg ikke var god til at overholde i de første faser. Det er først kommet efterfølgende. I de første faser gik jeg en tur engang i mellem og spillede måske lidt basketball et par gange, men det var meget begrænset. Nu har jeg fundet noget sport, som jeg syntes er sjovt og går op i.

En almindelig uge består nu af Crossfit 2-4 gange, Basketball 1 gang (i vintermånederne), Padel (blanding af tennis og squash) 1 gang og jeg er nu begyndt at løbe lidt, så 1-2 gange løb kan det også blive til. Så jeg dyrker normalt sport 6 dage om ugen. Jeg er jo ret glad for god mad og gode drikkevarer og vi spiser ofte ude, så det er nødvendigt for mig, at dyrke meget sport 🙂

På søndag skal jeg deltage i et 10 km. løb i Malaga. Det er første gang jeg deltager i et organiseret løb siden skolernes motionsløb i folkeskolen, så det bliver spændende. Jeg regner med at løbe de 10 km. på 50 minutter. Det er en optakt til at løbe halvmaraton i Malaga til marts og hvis det går godt, vil jeg også gerne prøve kræfter med et maraton efter sommer.

Så det har altså betydet en helt ny livsstil for mig og en livsstil som jeg trives godt med.

Dinslankekur.dk

dinslankekur.dk har ændret sig en del efterhånden. Der er kommet mere information og pga. det system der bruges til siden, har det været nødvendig at udskifte dele og lave om på andre, da der er mange programmer der skal virke sammen. Nogle udvikles der ikke mere på, så de kan ikke længere bruges og det gjorde et på et tidspunkt nødvendigt, at lave nogle store ændringer på siden. På samme tidspunkt, syntes at det var tid til et nyt design. Så vi er nu på dinslankekur.dk 2.0 🙂

Der er tilføjet nye ting som værktøjet til at lave madplan og der arbejdes stadig på andre ting i kulissen.

Medlemmer er kommet og gået, men nogle få af dem der var med helt fra starten hænger stadig ved og er blevet admins på forum. De hjælper og vejleder mange af de nye medlemmer og det er jeg meget taknemlig for, da der ellers ville være et endnu større arbejde for mig, hvor jeg udover arbejdet med shoppen, hjemmesiden, svare på emails og spørgsmål via facebook også skulle svare på alle spørgsmål på forum og til artikler.

Jeg kunne faktisk godt tænke mig, at høre fra nogle af de gamle dukanerer, som ikke længere er aktive på siden. Holder de deres nye livsstil og hvordan går det med dem? Men det var et lille sidespring.

slankebutikken.com åbnede for halvandet år siden, hvor der kan findes produkter til dukan og har nu også udvidet med produkter lchf, palæo m.m.. Der tilføjes hele tiden nye produkter til shoppen, så jeg håber at I kigger forbi 😉

Her er et lille billede fra dengang 🙂

kent-fed

 

 

 

 

admin

4 Comments

 1. Det er rigtig positivt og dejligt at høre, at vægttabet er permanent, hvilket også er min egen erfaring med Dukan. Her slipper man for Jo-jo effekten, som på mange af de andre kure.
  Det er nu 14 måneder siden jeg startede på Dukan og min vægt har holdt sig rimelig stabilt, da den var lavest i foråret var det minus 10 kg. Efter sommerferien og frem til nu – 7 kg, men det positive er at det er relativt nemt at holde sig på ret kurs.
  Vil dog arbejde på at nå at smide 5 kg. mere før sommerferien 2015.

 2. Sikke tiden går 4 år og sikke en masse der er sket på de 4 år
  Dejligt at læse at det går så godt for dig med at holde vægten.
  Ja Kent dem der tabte sig meget hvor er de ? Er de skredet i svinget eller hvad.
  Det kan jo hurtigt gå den forkerte vej taler af erfaring (:

 3. Lyder så godt og ville ønske at jeg havde det “drive”
  Er helt enige med de fleste om at Dukan er det bedste der er sket for en, og så dog! Har utrolig svært ved at få øje på at man kan være social, dels fordi man ikke kan være ude to dage i træk og skulle deltage i værtens mad mm og dels fordi fristelserne er for store. Havde tabt 25 kg på ca. 6 mdr og så var det jul og jul med familien… Forsøgt virkelig at begrænse mig og det gik okay. Foråret kom med konfirmationer og andre mærkedage, sommer og jul igen … Og nu kæmper jeg med 12-14 kg taget på hen over et år. Øv hvor er jeg led og ked af det og nu kan jeg bare ikke få brudt kurven. Jeg lever efter principperne og der sker intet! Har I prøvet det? Og hvad gjorde I? Det er virkelig op ad bakke og jeg har brug for lidt hjæææælp. Lecastal

  • Nu er det et stykke tid siden at du kommenterede, men jeg vil alligevel lige svare.
   Jeg har ikke prøvet, at tage ret meget på igen. Jeg kom ned på 78 kilo og har været oppe på 85 kilo som det meste. Jeg holder mig for øjeblikket ret stabilt omkring de 82-83 kilo.
   I sidste ende handler det om kalorier ind vs. kalorier ud. Jeg dyrker meget sport nu, så der er råd til mere på madsiden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *