10

En ny start… jeg ved jeg kan!

Hej og velkommen til….

 

Jeg er ny indenfor Dukan verden, jeg startede i går på min første dag i angrebsfasen. Jeg vil lige starte kort med at fortælle lidt om hvorfor jeg har valgt at gå på Dukan kuren, samt hvorfor jeg har valgt at blogge herinde.

Jeg er 26år og har de sidste 7 år været plaget af overvægt, der går ikke en dag hvor jeg ikke drømmer om at ligge på stranden og faktisk se godt ud samt at have det godt med mig selv… Jeg har ofte spurgt mig selv, hvorfor noget man ønsker SÅ højt kan være SÅ svært…

Når jeg ser tilbage over de sidste par år og min kamp mod vægten, kan jeg se at det meget er følelserne der spiller ind, min overvægt har gjort at min selvtillid er meget dårlig.. og hvis jeg er blevet såret i løbet af en dag, eller fx har haft en rigtig hård dag, kan jeg få så ondt af mig selv og så fylder jeg mig selv med chokolade og fed mad, fordi jeg tænker at jeg har fortjent en lille belønning fordi jeg har haft det hårdt! Men den tanke gang skal langt VÆK! Ud af mit liv og jeg skal tænke fornuftigt! Ofte tror jeg også bare jeg har spist fordi jeg keder mig, eller fordi jeg sidder foran fjernsynet og ser film.. for skal vi hygge skal vi da have slik!

Jeg er pigen der har prøvet MANGE kure! Jeg havde senest succes med vægtvogterne, hvor jeg tabte 5 kilo.. Det lyder måske ikke af meget, men for mig var det stort, da jeg længe havde kæmpet for at komme under 80 kilo…. Da jeg startede på vægtvogterne vejede jeg 82,4 og besluttede mig for at min vægt skulle ALDRIG vise 80 igen…. Dog fik jeg svært ved at holde motivationen ved vægtvogterne, og gik hurtigt væk fra det.. Jeg begyndte istedet at tælle kalorier og veje alt og skrive alt ned og her kørte min vægt op og ned og jeg lå ofte mellem 73 og tiltider helt op på 77, hvor jeg desværre også er i dag….

Jeg er pigen der faktisk elsker at dyrke motion… jeg kan have virkelig svært ved at komme afsted, men når jeg får skubbet mig selv igang er det fantastisk! Men jeg spiser simpelthen bare forkert, jeg er virkelig glad for mad, og har en MEGET sød tand! Især chokolade er min svaghed! Jeg ELSKER det!

Nå men tilbage til hvorfor jeg er havnet her… Jeg hørte første gang om Dukan kuren, da en veninde fortalte mig om den, og hun i løbet af fase 1 havde smidt 3 kilo! Jeg tænkte at det var da fantastisk og jeg måtte da straks ind og læse mere om det… Jeg har brugt utrolig langtid på at læse om Dukan, og jeg var solgt! Jeg startede så i går med at regne ud hvor mange dage jeg skulle være i de forskellige faser, og begyndte i går på min 1 dag i fase 1. Her skal jeg så være 4 dage…. Jeg er sikker på at det er nu jeg skal klare en kur og jeg glæder mig MEGET til at stille mig op på vægten, når de 4 dage er overstået….

Hvorfor har jeg valgt at blogge?

Jeg har altid læst mange blogs, men har aldrig tænkt på at starte min egen… Men da jeg så fik muligheden her på Dukan, tænkte jeg at det skulle jeg da helt sikkert.. Både for at komme ud med de følelser der måtte være, for motivationens skyld og fordi jeg ligesom mange andre kan li at følge med hos andre… Jeg tænker også at det er her man vil få den bedste opbakning.. Selvfølgelig har jeg opbakning fra min kæreste, venner og familie… Men herind ved I jo hvad man går igennem og har sikkert større forståelse for det…..

Hvordan er starten så gået?

Jeg startede som sagt i går på 1. dag… og synes dagen gik godt… Jeg var faktisk rigtig mæt hele dagen og manglede slet ikke noget tilbehør til kødet..

I dag er jeg så vågnet op til 2. dagen og starten her er knap så god, jeg er meget sløj, kvalme og ondt i hovedet… Så jeg har plantet mig på sofaen med et tæppe og en flaske vand og håber det går over i løbet af dagen… For ødelægge min kur det skal det ihvertfald ikke!!! Jeg ved jeg kan!

 

Det var alt for mig, for denne omgang… jeg vil opdaterer bloggen så tit som muligt og skrive om mine tanker i forbindelse med kampen om et lettere liv.

– Maria.

Mariamusen

10 Comments

 1. Er spændt på at høre mere om hvordan de første 4 dage går. Jeg er sikker på, at du får nemmere ved at holde motivationen herinde. Der er mange, som nok skal give dig lidt velmente spark, hvis du er ved at falde i. 🙂

  Som nogle også har nævnt, så kan du sagtens i starten få noget kvalme, hovedpine osv. her hvor du laver en stor kostomlægning.

 2. Vi startede ca. Samtidig. Hvordan går det? Er det blevet nemmere?

 3. Hejsa Maria
  tak for en rigtig god blog – jeg sidder og overvejer at starte på Dukan – synes den lyder rigtig spændende. og så håber jeg lidt at komme noget af min sukkertrang til livs 🙂 jeg har kæmpet med overvægt det meste af mit liv – og drømmen om at se fantastisk ud slutter aldrig. jeg giver ikke op! nu har jeg fået startet på motionen og har styr på det så nu er det maden der står for tur 🙂 jeg glæder mig rigtig meget til at høre hvordan det går for dig – jeg er nemlig rigtig nervøs for om jeg kan holde det – får man ikke enorm stor trang til pasta, brød eller kartofler??
  Mange venlige og støttende skulderklap fra Line

 4. Hej Jeg er også ny herinde, jeg har også lidt af overvægt i mange år, og hvergang siger jeg til mig selv, fra på mandag og så kan jeg nå og smide alle mine kilo til sommerferien men jeg falder altid i. jeg er på min 4 dag og har tabt 3 kg så jeg er rigtig glad, så er spændt på at høre hvordan det går med dig.

 5. Hejsa. Jeg startede også på kuren den 11.6. Kørte angrebsfasen i 5 dage og derefter cruisefasen i 5 dage. På de 10 dage tabte jeg 4,2 kg, og jeg manglede faktisk ingenting. Kosten bekom mig vel, da jeg tror jeg er lidt intolerant over for kulhydrater, især fra brød. Så nu kører jeg på cruisefasen indtil mit mål er nået. Håber det fortsætter som det er begyndt. Lige som i andre er man jo temmelig spændt i starten.

  • Nej ikke alle,sødemidler er ok,så er der mange af os der bruger chokolade moussen,regner en port. for en ting fra TT listen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *