0

Jeg er begyndt at dømme folk på det de spiser

Jeg kan ikke helt gøre for det, men når jeg står i kø i supermarkedet og ser hvad folk køber, kommer jeg ofte til at tænkte “puha, du/de spiser godt nok usundt”. Jeg ser at den spiselige del af indkøbet indeholder fx et par frysepizzaer, en pose chips og en pose slik, et par liter sodavand, noget franskbrød, pålæg, en pakke småkager, kellogs frosties, leverpostej, noget kød, æg, lidt frugt og grønt og altid en pose kartofler og ofte noget ris, en færdigret, mælk og kaffe.

Nogle gange ser jeg også kun færdigretter, sodavand og slik og så håber jeg bare på at det er til en enkelt hyggeaften og ikke den daglige kost.

Jeg kan hurtigt identificere det der er meget usundt, lidt usundt, det der indeholder mange kulhydrater og det der indeholder få kulhydrater og det samme gælder fedt (Ikke at jeg siger at light altid er = sundt).

Der er produkter der aldrig kommer i min indkøbskurv som fx frysepizza. For det første syntes jeg, at det er et tarveligt stykke mad der ikke smager ret godt og for det andet, er det ofte lavet med ingredienser af lav kvalitet, hvilket sikkert er årsagen til den dårlige smag. For det andet er det bare noget, der klæber sig fast på min mave. Nu er det ikke ofte jeg spiser pizza, men hvis jeg spiser en pizza, skal den være frisklavet og fra et sted, hvor jeg ved det er godt og ellers laver jeg den selv.

Købesmåkager og købekager fra supermarkedet har jeg det på samme måde med. De har en meget intetsigende smag og er baseret stort set udelukkende på mel, sukker og fedt. Jeg foretrækker at få det i mindre mængde og højere kvalitet.

Chips er kun ved specielle lejligheder, hvilket vil sige når vi får gæster. Tomme kalorier og mange af dem, men de smager jo godt 🙂 Det samme gælder slik. Grunden til at jeg undlader at købe disse varer, er ikke kun fordi det næsten kun er kulhydrater og fedt, men også fordi at hvis de er i huset, så ved jeg at de ikke varer længe. Derfor er det langt nemmere ikke at købe dem. Det er også nogle af de værste madvarer set både i forhold til sundhed og vægt.

Sodavand bruger jeg kun til at blande med. Det vil sige til en rom og cola for eksempel. Efter at have skåret ned på sukkerindtaget, smager en almindelig cola for sød.

Frosties og mange andre morgenmadsprodukter spiser jeg aldrig. Mængden af sukker der er tilsat er enorm og generelt er det produkt, der næsten kun indeholder kulhydrater. Da jeg var mindre, mente man ellers at det var en sund morgenmad, det gør man ikke så meget længere 🙂

Hvidt brød spiser jeg nogle gange, men det er ikke så ofte igen og mest noget der foregår i weekenden.

Kartofler og ris hører også til sjældenhederne. Det er muligvis en eller to gange om ugen.

Nu er det selvfølgelig ikke alle produkterne på kassebåndet jeg beskrev øverst der er usunde eller meget fedende, men hvis det er den normale kost, er det helt sikkert svært at holde vægten nede. Så hvis jeg står bag dig ved kassebåndet og din indkøbskurv ser sådan ud, så undskylder jeg på forhånd for at dømme dig. Det er åbenbart en bivirkning ved at følge dukan kuren, også når man er i fase 4.

Måske skal jeg prøve at tage et billede af min egen indkøbskurv næste gang jeg køber ind…

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *