7

Kylling i tomat

Jeg lavede mig denne lækre kyllingeret i går til min aftensmad (PP-dag). Det var dejligt at få noget sovs – det har jeg ikke gjort så meget i. Der bliver i hvert fald til 2 dage.

  • 450 g kyllingefilet i strimler
  • meget lidt olie til at stege i
  • ½ tsk ingefær
  • 1 løg
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk allround krydderi
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dl fromage frais
  • 1 dl græsk yoghurt o,1%
  • 1 dl vand
  • salt og peber

Hak løget og svits det sammen med ingefæren i meget lidt olie. Tilsæt de øvrige krydderier og derefter tomatpuréen. Tilsæt kyllingestrimler og rør rundt, så de er smurt ind i sovsen. Lad kyllingen brune og tilsæt så fromage frais, græsk yoghurt og vand og lad det simre i 10-15 min. smag til med salt og peber.

Jeg serverede det med en dressing af græsk yoghurt, hvidløg og salt. Dog tilsatte jeg lidt revet agurk (ved godt, at det er snyd på en PP-dag), men min kæreste ville så gerne have tzatziki.

Det smagte virkelig godt 🙂

Karinas madforslag

7 Comments

  1. Det lyder bare rigtig lækkert, Karina 🙂

    Idag har jeg også PP-dag, men der røg altså også lidt agurker i min dressing, så det blev til tzatziki, og det går nok endda 🙂

  2. Opdagede denne opskrift for et par ugers tid siden; ELSKER den! Har lavet den et par gange nu – og den står også på denne uges madplan 😉 Tak! 🙂

  3. Øv, har lige prøvet at lave dette, men mit tomat sovs skeler hele vildt, og bliver helt grød agtig i konsistensen, det skal det vel ikke?

    Hvad gør jeg forkert? 🙁

  4. Har lige et hurtigt spørgsmål, tomatpureen skal det være den koncentreret tomatpuré eller den på tube? 🙂

  5. Det er meget godt med en opskrift hvor man kun skal spise nogle bestemte ting… Men i nøjes da vel ikke med bare at spise kylling i sovs….? Det er jo tilbehør.. Hvad spiser i til..? Det mangler i opskriften..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *