8

Ny og i angrebsfasen.

I dage er jeg på dag 6 ud af de 7 jeg skal være i angrebsfasen. Det er måske lidt hurtigt at springe ud i en blog, når jeg ikke har været i gang længere, men jeg tror det vil være med til at bevare fokus.
Jeg er 36 og har de sidste 11 år vejet mellem 30 og 35 kg for meget. De røg på da jeg blev syg med depression og social angst (og rygestop)
Jeg har længe gerne ville gøre noget ved min vægt, men har ikke rigtig fået taget mig sammen.
Nu har jeg børn der lige er startet i skole, og jeg er skrækslagen for at de skulle gå hen og være flove over mig. (Jeg var selv flov over min mor)
De er også begyndt at være opmærksomme på om det nu er smart at jeg spiser bestemme madvare, når nu jeg er tyk (Ikke sjovt når de spørger meget højt i butikken!!)
En tur i Lalandia skulle der til før jeg fik sparket mig i gang. Jeg sad og så på at de andre var i vandet, og følte mig som en hval. Det er 3 måneder siden vi var der, og tiden til nu har jeg brugt på at finde den løsning der passer bedst på mig.
Jeg elsker kød, og hader at veje mit mad, så dukan passer mig perfekt. Det er som sådan ikke besværligt til aftensmad, da jeg bare kan undlade at spise tilbehøret, men nøjet med kødet. Det er skønt.
Siden torsdag har jeg tabt 1,9 kg, og det er trods snyd i weekenden, hvor jeg spiste 2 chocolat chip cookies og rundstykker.
Det er vigtigt for mig at mine børn ikke skal gøres for opmærksomme på at jeg prøver at tabe mig, så vores søndags rundstykker kommer jeg ikke til at ændre på.
Jeg er super glad for at have fundet denne side, og regner med at trække en masse på alle Jeres erfaringer.

Mette

mummemor

8 Comments

 1. Velkommen til siden Mette og held og lykke med kuren. Har du brug for lidt opbakning eller et spark bagi, kan du altid lave en lille indlæg i forum, så er der mange, der gerne hjælper.

 2. Hej Mette,
  Hvor flot! “Du kan” bare det her!
  Medicinbehandlet angst og social angst – krydret med et rygestop – sætter desværre sit fingeraftryk på sidebenene.
  Jeg er også ‘nybegynder’ ud i Dukan – elsker kød og fisk – og elsker ‘Dukan’s’ princip om, at lade kroppen gøre en stor del af af arbejdet selv, ved at tilføre kroppen extra brændstof i form af proteinrigt kød, fisk, æg
  Kæmp og hold ud Mette – og jeg er sikker på, at næste gang du og din familie skal i Lalandia, vil du være badelandets lille lækre strandsild!
  Go for it
  Sys

 3. Mine børn var aldrig flove over mig, skønt jeg vejede 40 kg for meget. Så måske mærker de din frygt for at gøre dem flove.
  Jeg ved godt, at det er svært at holde planen, men jeg synes altså at du skal lade være med at spise rundstykker. Hvis du bliver ved med alle de kulhydrater, så tror jeg at vægttabet går i stå. kan du ikke slippe dine kulhydrater, skulle du måske i stedet på en anden kur.
  Men hey, man kan altså bage Dukanbrød, og det kan du spise i weekenden. Dine børn behøver ikke at vide grunden til at DU ikke vil have rundstykker. Men når det er sagt, så synes jeg at du sagtens kan fortælle dem, at du er på kur. Men lade dem spise på samme måde. Jeg giver indimellem mine børn burgere eller sushi, imens jeg selv får et stykke kød eller fx rejesuppe.

 4. Rettelse til det sidste i mit indlæg: lade dine børn spise på samme måde som de altid har gjort (hvis det ikke er meget usundt)

 5. Kære mette, velkommen til.
  Jeg synes det er rigtig godt at du er kommet igang. men jeg synes nu ikke at dine børn skal bestemme hvad du spiser osv. jeg har også selv en dreng på 4 og en plejedatter på 13. de ved godt at jeg er på kur og at jeg ikke hver dag spiser de grøntsager jeg beder dem om. de får det samme mad som jeg, bare med kulhydrater til. bag du dig noget franskbrød eller boller og hyg dig med det. hvis du er mæt har du heller ikke brug for kager, dem kan du lave dukansk. kom nu, du vil jo gerne, så slip alle de der tøjler der binder dig fast.
  jeg skulle selv smide 40 kg og har smidt de 22 nu. og mine børn er sgu glade for ders mor, der går med i svømmehallen og ligger og leger på gulvet.

 6. Hjertligt velkommen hertil 🙂 jeg skal selv til at begynde efter den kommende weekend, så glæder mig meget! held og lykke med projektet 🙂

 7. hejsa …
  jeg er begyndt i dag på dukan … glæder mig til at tabe mig de 35 til 40 kg jeg har for meget ..

  er stoppe med at ryge for 8 mdr side så nu må det være på tide at jeg komme igang ..

  🙂 🙂

 8. Hej Mette
  velkommen på blog,godt for dig du har taget denne beslutning det bliver du glad for.
  held og lykke på vej ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *