2

Shiratakinudler i Japan

Jeg har lige været et par uger i Japan, hvor de jo indtager en hel del kulhydrater i form af ris og diverse former for pasta eller nudler, men der er meget få overvægtige folk. Vi prøvede ikke på at undgå eller skære ned på kulhydrater på turen og vi havde ikke taget på da vi kom hjem. Vi gik godt nok også mange kilometer hver dag 🙂

Det er interessant at de spiser så mange kulhydrater og der er også masser af kager, men andelen af overvægtige vurderer jeg til at være langt lavere end i Europa. Der er dog en stor forskel og det er mængden af forarbejdede fødevarer de spiser. Sektionen med coca cola og andre lignende drikkevarer optog omkring en 0,5 x 1 meter i supermarkedet. I stedet for coca cola, så vi mange der drak te på flaske og den sektion var også noget større i supermarkedet. På de fleste restauranter kan man faktisk ikke få coca cola, hvilket jo er stort set uhørt i Europa og USA. Der er ikke så meget slik, men dog chokolade og chips, men igen i mindre mængde. I stedet har de snacks som fx disse:

japanske snacks

Blæksprutte med basilikum og sur/sød blæksprutte

japanske snacks

Tørrede fisk

tørrede fisk japansk snack

Tørrede fisk

Nogle af de typiske kager er lavet af ris og bønner, de er søde men ikke så søde igen. Generelt er deres kager og slik ikke så sødt igen. Det forklarede nogle af de lokale os også, at deres søde sager ikke var så søde, som mange andre steder. Her ses nogle mochi (ris og bønne kager) som vi fik.

Mochi

Mochi

Vi prøvede også en slags vafler med sød bønnepasta indeni. Igen masser af kulhydrater, men ikke så søde som almindelige kager og ikke forarbejdede fødevarer.

Men det jeg egentlig ville vise med dette indlæg, var mængden af shirataki de har i supermarkedet. Der er lidt mere af vælge imellem. På et sushikursus vi tog, fik vi også en salat, hvor der var shirataki i. Det var kolde store klumper af shirataki. Se shiratakisektionen i videoen her:

Mere information om shiratakinudler i dette link.

admin

2 Comments

  1. Nejjj, det tænkte jeg slet ikke over da jeg var i Japan. Og kan se at priserne også er ret lave :/
    Næste gang jeg skal derhen, SÅ skal kufferten pakkes med det i stedet for grøn te, kimonoer etc 🙂

    Tak fordi du viste det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *